marți, 23 august 2011

Prajitura cu malai si pere

Dearece e sezonul fructelor, atac partea asta, prajituri cu fructe. Intai o combinatie mai rara intalnita malai si pere.

Ingrediente:


  • 100 g faina grau
  • 50 g mlai
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 2-3 picaturi esenta de migdale
  • 2 linguri de stafide
  • 75 g unt
  • 2 pere (una daca este o para mare)
  • 2 linguri gem de caise
  • 2/3 linguri fulgi de migdale
Pentru crema
  • 175 g mascapone
  • 50 g smantana
  • 2 linguri zahar
  • un strop de esenta rom
Ustensil: o forma de copt rotunda cu diametrul de 20 cm diametru castroane pentru mixat, tel
Amestecati faina, malaiul, praful de copt sarea si coaja de lamaie.

Separat bateti spuma ouale cu 75 g zahar. Adaugati trepatat laptele si esenta de migdale. Puneti stafidele.

Adaugati si compozitia de faina si 50 g unt rece in bucati mici, si amestecati.

Turnati compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt.Deasupra asezati perele taiate felii in cercuri concentrice. Topiti untul ramas si ungeti feliile de pere. Pudrati cu restul de zahar.

Coaceti la 180 grade (foc puternic dar nu maxim) pentru aproximativ 40 minute.

Lasati sa se raceasca in forma de copt. Dupa cam 15 minute ungeti la suprafata cu gemul de caise usor incazit.Presarati cu fulgi de migdale.

Pentru crema bateti mascarpone cu smantana cu zaharul si romul. Se adauga cand se serveste.


Niciun comentariu: